Denne salat kan varieres efter årstid. Se under ”frugter”.
Forb. tid 30 minutter min
Tilb. tid 10 minutter min
Ret Forret, Salat
Køkken dansk, Middelhavet
Antal 4 personer
Ingredienser
- 1 Icebergsalat brækkes i store stykker
- 1 Halloumiost i skiver steges i lidt olivenolie på en pande
- 2 dl Edemamebønner (eller grønærter)
- 1 håndfuld saltede mandler grofthakkes
- 2 nektariner eller ferskner skæres i både
- 1 håndfuld hindbær
- 0,5 dl ekstra jomfruolivenolie fx Manzanilla Cacereña fra Rosario
- flagesalt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Steg halloumiskiverne på en pande i lidt olie. De kan også tilberedes i ovn v 200C, til skiverne er gyldne (tager ca 10-12 min). Herved bliver osten sprødere.Når osten er afkølet, skæres den i strimler.
- Anret de store stykker brækket iceberg i en stor salatskål. Hæld edemamebønnerne over, herefter drysses med flagesalt og den friskkværnede peber.
- Læg frugterne på, og drys til sidst mandlerne over.
- Frugter:Hindbær kan erstattes med blåbær, nektariner med mango.
Keyword ærter, blåbær, edemame, fersken, Halloumi, hindbær, iceberg, mandler, mango, nektarin, Olivenolie, saltmandler