Frisk, syrlig, hurtig og perfekt til fx fjerkræ og svinekød.
Forb. tid 20 minutter min
Ret Salat
Køkken Middelhavet
Antal 4 personer
Ingredienser
- 4-6 appelsiner
- 1 håndfuld sorte oliven – ikke de farvede (se note)
- ekstra jomfruolivenolie Vælg en kraftig olivenolie, fx en Early Harvest fra Entre Caminos fra Rosario
- flagesalt og friskkværnet peber
- friske krydderurteblade, fx citronmelisse
Sådan gør du
- Skær top og bund af appelsinerne, og læg dem på et skærebræt. Med en skarp kniv skæres nu oppefra og ned, så skallen fjernes. Skær dybt, så de hvide hinder ikke kommer med.
- Skær appelsinerne i tynde skiver og arrangér dem på et fad, eller en stor tallerken.
- Hæld ekstrajomfruolivenolie over. Hvor meget, afhænger af mængden af appelsin, men der skal bruges en del.
- Drys med flagesalt og friskkværnet peber. Læg oliven på appelsinskiverne og dekorér evt, med krydderurteblade.
- Note: Køb sorte oliven, som ikke er farvede. De er ikke lette at finde, langt de fleste sorte oliven, som sælges i diverse supermarkeder, har været igennem en omgang plastikkirurgi. Tjek varedeklarationen. Hvis der fx optræder E579, som også har det charmerende navn "farvestabilisator", er det grønne oliven, som har fået farve. Kan du ikke skaffe ordentlige sorte oliven, så vælg grønne oliven af høj kvalitet.
Keyword appelsin, oliven, Olivenolie