Hurtigt tilberedt, og utrolig lækre. Et drys flagesalt på småkagerne giver dem et ekstra twist. Du kan selvfølgelig udelade det, hvis du ikke kan lide kombinationen af salt og chokolade. Smager kagerne så af olivenolie? Svaret er nej, da jeg har brugt olie fra en af de knapt så skrappe olivensorter. Dejen er hurtigt tilberedt, da man ikke skal bruge tid på at blødgøre smør, og så får man samtidig de gode egenskaber fra olivenolien med i købet.
5 fra 2 stemmer
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 16 minutter min
Ret Kager
Køkken Amerikansk, dansk
Antal 15 stk
Ingredienser
- 1 dl ekstra jomfruolivenolie Brug fx Manzanilla Cacereña-olivenolie
- 90 g brun farin eller muscovadosukker
- 70 g sukker
- 1 æg
- 1 tsk salt
- 145 g mel
- 1/4 tsk natron
- 100 g chokolade
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 165C.
- Kom sukker, olivenolie og æg i en skål. Brug en håndmixer og pisk i ca. 1 min.
- Tilsæt mel, salt og natron, og fold det i dejen med en skraber.
- Hak chokoladen meget groft og vend den i dejen.
- Sæt toppe af dejen på en bageplade, beklædt med bagepapir. Jeg bruger en spiseske, hvilket giver nogle lidt større småkager.
- Drys en smule flagesalt på hver kage.
- Bag i ovnen til kanten på kagerne føles fast (15-17 min).
- Smager dejligt lune, men kan sagtens gemmes i en kagedåse (hvis der ellers er flere tilbage)
Keyword æg, chokolade, cookies, flagesalt, Olivenolie, sukker