Hojiblanca-oliven
Hojiblanca-oliven
Hojiblanca
Olivensorten Hojiblanca finder vi Andalusien, primært i området omkring Granada, Cordóba, Sevilla og Málaga. Det er også i dette område, vores Hojiblanca-oliven vokser. Navnet betyder ”hvide blade”, og træerne er derfor let genkendelige. På afstand ligner de faktisk vores sølvpopler.
Hojiblanca bruges både som spiseoliven og til olivenolie. Ser vi på de ekstra jomfruolivenolier, som vinder priser, er Hojiblanca ofte repræsenteret. Det gør sig også gældende for vores Hojiblanca-olie, ”Entre Caminos”, som har vundet flere priser for sin formidable kvalitet og smag.
Hojiblanca kendetegnes både smags- og duftmæssigt af friskslået græs, grønne æbler og bananer, og aromatiske urter. Vores Entre Caminos kaldes i daglig tale ”Vej og Park”, fordi en kunde mente, den duftede som når kommunen klipper græs.
Entre Caminos
De Hojiblanca-træer som leverer frugt til vores Entre Caminos, fylder kun et areal på 90 ha. Både markerne og møllen er ejet og drevet af familien Escalera Alvarez. Møllen er opført midt i markerne, så vejen fra træ til mølle bliver så hurtig og kort som muligt, for at sikre den højest opnåelige kvalitet.
Familien omlagde driften til økologi for nogle år siden, og gennem en utrættelig indsats for biodiversitet, er det lykkedes dem at få bier og fuglene tilbage.
Entre Caminos Hojiblanca er certificeret økologisk, og certificeret koldpresset (max 27C ved fremstilling).