Ærtepesto
Et dansk alternativ til den klassiske pesto, med en forrygende farve og smag

15
Forret, frokost, salat, sauce, tilbehør
Dansk
6
Ingredienser
- 200 g ærter
- En stor håndfuld frisk persille
- 1-2 fed hvidløg
- 50 g saltmandler
- 1/2-3/4 dl ekstra jomfruolivenolie
- Flagesalt
Sådan gør du
- Kom ærter, persille, hvidløg og mandler i en foodprocessor og blend, mens du langsomt tilsætter olien, til massen har en pestokonsistens. Smag til med flagesalt.
- Ærtepestoen kan blandes med creme fraiche og bruges som dressing til en kold kartoffelsalat Eller brug pestoen som sandwichfyld med laks, æg eller kylling, evt tilsat skiver af avocado og lidt salatblade Smager også dejligt på groft rugbrød med skiver af kogte kartofler
Noter
Holder sig i køleskab i op til en uge. Persille kan udskiftes med basilikum.