Appelsinsalat med burrata og sprødt brød
Du kan bruge salaten som topping på brødet, så det bliver crostini. Eller du kan spise det som en salat med brødet til. Eller knuse brødet henover lige ved servering

15
Frokost, forret, salat
Italiensk
2
Ingredienser
- 2 tynde skiver godt surdejsbrød
- ekstra jomfruolivenolie
- 1 fed hvidløg
- 3-4 appelsiner - her er brugt blodappelsin, men andre kan også gøre det
- 150 g burrata
- salt og sort peber
- 1/2 rødløg, eller salatløg, hvis du ikke kan lide en alt for skarp løgsmag
- 1 lille håndfuld mynteblade
Sådan gør du
- Dryp brødene med lidt olie og rist dem sprøde i ovnen i 5-8 min. ved 180°C. Gnid herefter brødene på oversiden med et overskåret fed hvidløg og drys med lidt salt
- Skær skallen af appelsinerne og skær dem i tynde skiver
- Anret appelsinskiverne på et fad sammen med burrataen. Du kan åbne burrataen lidt op, så den er nemmere at tage af og så den ser indbydende ud
- Dryp med ca. 3-4 spsk ekstra jomfruolivenolie og krydr med salt og peber
- Kom tynde strimler af rødløg over og drys til sidst med iturevne mynteblade
Noter
Syren fra appelsinerne og skarpheden fra løgene kan godt tåle et modspil fra en relativt kraftig olie, fx en Early Harvest. Er du til en mere cremet medspiller, så er en olie lavet på Manzanilla Cacereña-oliven et rigtig godt valg