Bananbrød
Bananbrød er populært i Australien, hvor enhver cafe med respekt for sig selv har det på menuen. Her serveres der typisk en ristet skive bananbrød, som smøres med lidt smør, drysses med kanel og dryppes med flydende honning, eller der drysses med en blanding af sukker og kanel ovenpå smørret. Men man kan sagtens spise brødet som det er.

75
Kage, brød
australsk
8
Ingredienser
- 1,25 dl ekstra jomfruolivenolie, prøv med Manzanilla Cacerena (grøn Rosario)
- 150 g g sukker (brun farin kan også anvendes)
- 2 æg
- 800g banan, + en ekstra til pynt. En banan vejer ca 100g uden skræl
- 300 g mel
- 2 tsk bagepulver
- 1 tsk salt
Sådan gør du
- Varm ovnen op til 200C
- Mos bananerne i en tallerken
- Pisk olie og sukker godt. Tilsæt æg og pisk, til massen er skummende
- Vend sigtet mel og bagepulver i dejen, og herefter de mosede bananer
- Kom det hele i en smurt brødform og tryk forsigtigt en hel banan uden skræl ned i dejen
- Bages i 50-60 min, tjek at brødet er nok ved at stikke en træpind (eller strikkepind) i brødet. Hænger der stadig dej ved, skal det bage lidt længere
- Lad brødet afkøle
Noter
Fritvalgslisten
Spis det med ekstra skiver af banan, tilføj evt en håndfuld hakkede valnødder til dejen. Chokolade virker også. Ønsker du et glutenfrit alternativ, så skift hvedemel ud med mandelmel og glutenfrit bagepulver. Brødet holder sig saftig i dagevis, da olie er flydende ved stuetemperatur og bagværk dermed ikke bliver tørt