Blomsterfoccacia
Brødet kan pyntes efter årstid og anledning. Prøv fx halverede, grønne asparges, snackpebre, salatløg og andre krydderurter. Opskriften er til 2 foccacia

150
Bagværk, brød, snack, tilbehør
Italiensk
8
Ingredienser
- 5 dl lunkent vand
- 25 gram gær
- Ca 650 gram Tipo 00
- 1/2 spsk flagesalt
- 1 dl ekstra jomfruolivenolie
- Til pynt bruges 2-3 forårsløg, 2-3 rødløg, 6-8 cherrytomater, en håndfuld sorte oliven, 2-3 kvist rosmarin, flagesalt
Sådan gør du
- Opløs gæren i det lunkne vand. Start røremaskinen på lav hastighed og rør ca halvdelen af melet i. Først herefter tilsættes saltet og halvdelen af olien. Kør med høj hastighed et par minutter, hvorefter hastigheden sænkes, og du tilsætter det mel som dejen kan klare. Dejen må gerne være ret fugtig, men ikke direkte våd. Den skal ikke æltes i hånden efterfølgende, så lad den gerne være godt klistret. Dejen er færdigæltet, når der dannes lange glutentråde langs skålens kant, og den derefter slipper imens maskinen arbejder.
- Dæk skålen til med et rent klæde eller en stor plasticpose og stil dejen til hævning et lunt sted i 1 time, eller til den er hævet til dobbelt størrelse.
- Når dejen er hævet, hældes den ud på en bageplade beklædt med bagepapir (hvis du vil lave to mindre brød hælder du dejen ud på et meldrysset bord og delen dejen). Med fugtige fingre fordeler du dejen til den har en tykkelse på ca 1.5 - 2 cm Dæk dejen til igen og lad den hæve i 30 minutter.
- Klargør imens pynten og varm ovnen op til 220 grader (ikke varmluft) Skær forårsløg igennem på langs og den yderste grønne del i flere strimler, så det ligner blomstergrene (se billede). Pil rødløget og del det i to, skær kun den alleryderste rodspids af, så løget kan hænge sammen, når du skærer det i tynde skiver (se billede). Anbring pynten på dejen. Til sidst trykkes som hulninger i dejen med fingerspidserne og der dryppes den sidste rest olivenolie henover - og et drys flagesalt.
- Bag brødet midt i ovnen ca. 30 minutter (husk at ovne varmer forskelligt). Lad brødet afkøle og server det helt, så man selv kan skære stykker af den smukke blomsterfocaccia.
Noter
Opskrift og foto www.majspassion.dk