Chocolate Chip Cookies med olivenolie
Hurtigt tilberedt, og utrolig lækre. Smager kagerne så af olivenolie? Svaret er nej, da der er brugt olie fra en af de knapt så skrappe olivensorter. Dejen er hurtigt tilberedt, da man ikke skal bruge tid på at blødgøre smør, og så får man samtidig de gode egenskaber fra olivenolien med i købet.

30
Kager
Amerikansk
4
Ingredienser
- 1 dl ekstra jomfruolivenolie (fx olie, lavet på Manzanilla Cacereña-oliven)
- 90 g brun farin eller muscovadosukker
- 70 g sukker
- 1 æg
- 1 tsk salt
- 145 g mel
- 1/4 tsk natron
- 100 g chokolade
- Flagesalt
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 165C.
- Kom sukker, olivenolie og æg i en skål. Brug en håndmixer og pisk i ca. 1 min.
- Tilsæt sigtet mel, salt og natron, og fold det i dejen med en skraber.
- Hak chokoladen meget groft og vend den i dejen.
- Sæt toppe af dejen på en bageplade, beklædt med bagepapir. Vi bruger en spiseske, hvilket giver nogle lidt større småkager (cookiestørrelse)
- Drys en smule flagesalt på hver kage (kan udelades).
- Bag midt i ovnen til kanten på kagerne føles fast (15-17 min).
- Smager dejligt lune, men kan sagtens gemmes i en kagedåse (hvis der ellers er flere tilbage).
Noter
Et drys flagesalt på småkagerne giver dem et ekstra twist. Du kan selvfølgelig udelade det, hvis du ikke kan lide kombinationen af salt og chokolade.