Double Squash Pasta
Rivejernet er din ven i denne opskrift. “Double Squash” betyder ganske enkelt, at du skal bruge to squash, men behandle dem forskelligt. Kræver nogen i husstanden kød, smager salaten dejligt til et stykke kylling eller fisk.

40
Middagsret, frokost
Dansk, middelhavet
3
Ingredienser
- 500 g pasta, brug, hvad du kan lide
- 2 squash (de slanke af slagsen)
- 1 mellemstort løg (brug, hvad du har)
- 1 fed hvidløg
- 1-2 økologiske citroner (kommer an på størrelsen)
- 100 g feta af en virkelig god kvalitet
- 1 bundt persille
- Ekstra jomfruolivenolie
- 30 g pinjekerner (om det er lidt mere eller mindre betyder ikke det store)
- salt og friskkværnet peber (det sidste er vigtigt)
- Evt. lidt pastavand til sidst (så hæld det ikke ud)
Sådan gør du
- Rist pinjekernerne på en tør pande, og sæt til side
- Riv citronen, pres saften i en skål og sæt til side Bræk fetaen i grove stykker og sæt til side
- Hak persillen og sæt til side
- Sæt en gryde med vand over, tilsæt salt og bring det i kog. Kog dit valg af pasta efter anvisning på pakken
- Mens pastaen lever sit eget liv i vandet, gør du følgende: Riv den ene squash på den grove side af rivejernet Riv den anden squash på den del af rivejernet, der laver små skiver
- Hak løg og hvidløg fint
- Varm en pande op. Når panden er godt varm, tilsætter du ekstra jomfruolivenolie, og med det samme løg og hvidløg. Steg i et par minutter, det skal ikke brune, og tilsæt så squash. Steg i en 2-3 minutter, tilsæt evt. lidt mere olie og salt og groftkværnet peber
- Dræn pastaen efter endt tilberedning, men hold lidt af vandet tilbage
- Vend den kogte pasta i squash/løgblandingen
- Smag til med citronskal og citronsaft, samt salt og friskkværnet peber. Tilsæt lidt ekstra pastavand, hvis du synes, massen er for bastant
- Drys persillen i, og vend. Pynt med fetatern og pinjekerner
- Montér med lidt ekstra jomfruolivenolie inden servering. Her vil en olie med "krop", fx Rosario Picual eller en anden græsagtig olie være et godt valg
Noter
Kan suppleres med et godt brød, foccacia eller lignende