Green Goddess kartoffelsalat med feta
Kartoffelsalaten er nem at lave, og variere. Prøv at erstatte nogle af kartoflerne med små buketter af rå blomkål. Der kan også tilsættes stykker af grønne asparges, eller en håndfuld hakkede saltmandler. Eller du kan erstatte kartoflerne med kogt pasta

60
Salat, frokost
Middelhavet
-1
Ingredienser
- 500 g kogte, faste kartofler (fx aspargeskartofler)
- 1 agurk
- 2 forårsløg
- 200 g ærter (friske eller fra frost)
- 150 g feta i tern
- Til dressingen skal du bruge:
- 50 g creme fraiche 18% (eller græsk yoghurt 10%)
- 75 g frisk spinat
- ½ håndfuld basilikumsblade
- En håndfuld persille
- 2 forårsløg
- 1- 2 fed hvidløg (kommer an på størrelsen)
- Skal og saft af 1 lime
- 1 avocado
- 3-4 spsk. ekstra jomfruolivenolie, fx Rosario Classic (den grønne dame)
- Flagesalt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Kog kartoflerne, så de er faste. Lad dem køle helt af. Mens kartoflerne koger, snitter du agurk i små tern og forårsløg i fine ringe. Sæt til side. Bælg ærterne eller tø dem op
- Dressing: Kom alle ingredienser til dressingen i en blender, og kør dressingen jævn og glat. Smag til med salt og peber. Vend agurker, forårsløg og ærter i dressingen. Bræk fetaen i mindre stykker, hold lidt tilbage til pynt, og vend forsigtigt resten i dressingen sammen med de kolde kartofler i skiver. Pynt med lidt ekstra ærter eller friske krydderurter og servér
Noter
Salaten kan forberedes i forvejen, opbevar da dressing, kartofler og grøntsager separat og rør det hele sammen et par timer inden du skal bruge den