Gulerodskage med krydderier
Kombinationen af gulerødder, nødder, rosiner, krydderier og ikke mindst en frugtagtig ekstra jomfruolivenolie giver et smagfuldt resultat

90
Bagværk, kage
Amerikansk, dansk
8
Ingredienser
- 300 g brun farin
- 2 dl ekstra jomfruolivenolie
- 4 æg
- 275 g mel
- 2 tsk vaniljesukker
- 2 tsk bagepulver
- 2 tsk kanel
- 1 tsk natron
- 1 tsk stødt ingefær
- ½ tsk salt
- ½ tsk stødt kardemomme
- ½ tsk stødt muskatnød
- 375 g revne gulerødder (det er den revne vægt, du skal gå ud fra)
- 1 dl rosiner
- 50 g ristede valnødder
- 50 g chokolade
Sådan gør du
- Rist valnødderne i ovn v 180C i ca 10 min. De skal have lidt farve, men ikke være brune
- Hak chokoladen og de ristede nødder groft
- Skræl gulerødderne og riv dem fint
- Bland alle tørre ingredienser i en skål
- Rør farin og olie sammen. Pisk æggene i
- Si de tørre ingredienser ned i dejen og rør, til dejen hænger sammen.
- Vend til sidst gulerødder, rosiner, valnødder og chokolade i dejen
- Bag kagen midt i ovnen i en lagkageform ved 185C i ca en time. Stik i dejen med en træpind, hvis der hænger dejrester ved, skal kagen bages længere. Lad kagen afkøle på bagerist
- Topping Kagen kan serveres med et drys flormelis, eller du kan lave en creme af 200g flødeost, rørt op med flormelis og evt. en smule citronskal. Smag dig frem, til cremen har den rette balance mellem sødme og syrlighed
Noter
Valnødderne kan erstattes af andre nødder, fx hassel- eller pecannødder.
Der kan tilsættes reven appelsinskal til dejen, eller du kan dekorere kagen med flødeostecreme og strimle appelsinskal over. Brug i så fald en appelsin, som ikke er overfladebehandlet.