Halloumisalat med årstidens frugter
Denne salat kan varieres efter årstid.

30
Salat, forret
Dansk, Middelhavet
4
Ingredienser
- 1 Halloumiost i skiver
- 1 icebergsalat
- 2 dl Edemamebønner (eller grønærter)
- 1 håndfuld grofthakkede saltede mandler
- 2 nektariner eller ferskner i både
- 1 håndfuld hindbær
- 0,5 dl ekstra jomfruolivenolie fx Manzanilla Cacereña fra Rosario
- flagesalt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Steg halloumiskiverne på en pande i lidt olie. De kan også tilberedes i ovn ved 200C, til skiverne er gyldne (tager ca 10-12 min). Herved bliver osten sprødere, men også lidt mere tør. Når osten er afkølet, skæres den i strimler.
- Bræk iceberg-salaten fra hinanden i store stykker, og fordel stykkerne i bunden af en stor salatskål.
- Hæld edemamebønnerne over salaten.
- Drys med flagesalt og den friskkværnede peber efter smag.
- Fordel frugterne og osten på salaten.
- Hæld olien over og drys til sidst med de grofthakkede mandler.
Noter
Denne variant er sommersalaten. Om vinteren kan ferskner/nektariner erstattes af mango og hindbær af blåbær. Resten af ingredienserne er de samme.