Hjemmelavet granola
Fordelen ved at lave sin egen granola er, at man selv kan styre, hvad der skal i, og hvor sødt, det skal være

60
morgenmad
Dansk
6
Ingredienser
- 350 g havregryn
- 60 g mandler
- 60 g hasselnødder
- 50 g græskarkerner
- 50 g kokosflager
- 50 g solsikkekerner
- 1 dl æblemost af virkelig god kvalitet
- 1 dl ekstra jomfruolivenolie, vores grønne Manzanilla Cacereña er fremragende til granolaen
- 1 dl ahornsirup (almindelig sirup går også an)
- 1 tsk flagesalt – skal knuses mellem fingrene
Sådan gør du
- Bland de tørre ingredienser i en stor skål Tilsæt sirup, æblemost og olivenolie. Massér de våde ingredienser ind i de tørre
- Tilsæt sirup, æblemost og olivenolie. Massér de våde ingredienser ind i de tørre
- Bred massen ud på to bageplader med bagepapir. Bag dem enkeltvis v 150C varmluft i ca 15-20 min, måske længere. Vend gerne massen undervejs. Den nøjagtige tid kommer an på din ovn samt hvor ristet, du kan lide din granola. Det kan godt betale sig at vende pladen undervejs, da nogle ovne har det med at fordele varmen lidt ustabilt. Du kan mærke, når massen er sprød – så er den klar
- Lad granolaen afkøle på bagepladen. Når den er helt kold, hældes den i en lufttæt beholder. Kan spises med skyr, yoghurt, mælk, frugt- eller bærkompot, og tilsættes frisk eller tørret frugt
Noter
Granolaen er det lækreste alternativ til makroner eller rasp i en gammeldags æblekage med flødeskum