Iskold agurkesuppe med ristet skinke
Find dine smukkeste glas frem, og hæld denne supernemme suppe op til gæsterne. Gør sig på frokostbordet, som forret, i en tapasanretning eller bare som en lille snack på terrassen en sommeraften

60
forret, frokost, tapas, snack
dansk, spansk
9
Ingredienser
- 3 agurker
- 2 forårsløg
- 1 fed hvidløg
- 2 kviste mynte
- 100 g hvidt brød uden skorpe (jeg bruger indmaden af et franskbrød)
- 1/2-3/4 dl ekstra jomfruolivenolie
- 3 dl danskvand
- 1 økologisk citron
- salt, peber og citronsaft
- en pakke jamón serrano eller parmaskinke
Sådan gør du
- Skræl agurkerne, og skær dem i grove stykker. Kernerne skal ikke fjernes. Kom dem i en skål og drys med lidt salt
- Bræk brødet i små stykker og tilsæt det til agurkerne. Tilsæt vand og lad det stå ved stuetemperatur i et par timer, eller til agurkerne er begyndt at safte, og brødet er opløst.
- Kom herefter massen i en blender, tilsæt groftskårne forårsløg, mynteblade, pillet hvidløg og citronskal. Kør massen glat på blenderen, mens du langsomt tilsætter olivenolien.
- Smag suppen til med salt, peber og citronsaft. Du kan evt. bruge en smule vineddike for at få en mere fremtrædende smag, og sæt den derefter i køleskabet. Den skal være iskold, når den serveres
- Men suppen køler af, lægges skinken på bagepapir og bages i ovn ved 200C. Det kan gå meget stærkt, især hvis skiverne er meget tynde, så hold øje med ovnen. Skiverne skal være sprøde. Lad dem køle af,
- Hæld den kolde suppe i glassene, dryp et par dråber ekstra jomfruolivenolie, allerhelst en tidlig høst, og pynt med en skinkeskive
Noter
Suppen kan sagtens laves dagen før den skal bruges