Kold agurkesuppe
Denne kolde suppe kan laves i forvejen, hvilket også gør den til den perfekte gæsteret

60
Forret, frokost, middag
Spansk
4
Ingredienser
- 3 agurker
- 2 forårsløg
- 1 fed hvidløg
- 2 kviste mynte
- 100 g hvidt brød uden skorpe
- 1/2 dl ekstra jomfruolivenolie, gerne en Early Harvest
- 3 dl danskvand
- 1 økologisk citron
- salt, peber og citronsaft eller lys eddike
- 4 spsk creme fraiche
- 4 skiver Jamón Serrano eller parmaskinke
- Croutoner af brødrester
- Ekstra jomfruolivenolie til pynt
Sådan gør du
- Skræl agurkerne, og skær dem i grove stykker. Kernerne skal ikke fjernes. Kom dem i en skål og drys med lidt salt
- Bræk brødet i små stykker og tilsæt det til agurkerne
- Tilsæt vand og lad det stå ved stuetemperatur i et par timer, eller til agurkerne er begyndt at safte, og brødet er opløst
- Kom herefter massen i en blender, tilsæt groftskårne forårsløg, mynteblade, pillet hvidløg og citronskal
- Kør massen glat på blenderen, mens du langsomt tilsætter olivenolien
- Smag suppen til med salt, peber og citronsaft. Du kan evt. bruge en smule vineddike for at få en mere fremtrædende smag, og sæt den derefter i køleskabet. Den skal være iskold, når den serveres
- Mens agurkerne trækker, skæres små croutoner af kanterne af brødet. Vend dem i ekstra jomfruolivenolie, fordel dem på en bageplade og drys evt. friskhakkede krydderurter over. Bages i ovn v 150C i ca 15 min. De skal være gyldne og sprøde, så hold øje med dem
- Skær skinken i tynde strimler
- Fordel skinkestrimler og croutoner i 4 dybe tallerkner eller skåle
- Hæld den kolde suppe over (gøres nemmest fra en kande)
- Læg en spsk creme fraiche i suppen og dryp med olie
Noter
Erstat evt skinken med rejer eller røget laks i små tern
Med et godt, fyldigt brød til er det en fin hovedret på en varm aften