Rosario Extra Virgin Cocktail
Frisk cocktail med en flot, grøn farve.

10
Drink, cocktail
Middelhavet
2
Ingredienser
- 1 strimmel appelsinskal fra en økologisk appelsin
- 5 stk basilikumblade
- 0,5 dl vodka
- 1 økologisk appelsin
- 1 spsk Cointreau eller Gran Marnier
- 1 spsk tør Vermouth
- 1 spsk Rosario Manzanilla Cacereña ekstra jomfruolivenolie
- Isterninger
Sådan gør du
- Mas appelsinskallen og basilikumbladene i en shaker med en stamper/muddler (eller brug enden af en trægrydeske). Hovedsagen er, at smagsstofferne i appelsinskallen og basilikummen bliver frigjort.
- Tilsæt øvrige ingredienser, sæt låget på shakeren og ryst, til isterningerne har overført kulde til indholdet af shakeren (tager et par minutter, og er godt for overarmsmusklerne).
- Nu er der så to muligheder. Enten at hælde direkte fra shakeren i glassene, hvilket vil give små grønne stykker basilikum og – hvis du har været rigtig aggressiv med muddleren -også små stykker appelsinskal. Foretrækker du en mere ensartet drink, uden stykker af krydderierne, så skal det sies.
Noter
Der kan tilsættes en dråbe olivenolie til sidst, som ekstra finish.