Salat med hyld og bobler
Den danske sommer som salat, til en sommeraften på terrassen, måske med gode venner omkring grillen, eller når vi skal fejre vores unge mennesker

30
Salat
Dansk
6
Ingredienser
- 1/2 honningmelon
- 1/2 cantaloupmelon
- 1 bæger minimozzarella
- 1 dl friske eller frosne ærter
- 8-10 jordbær
- 2 agurker, gerne lidt tykke
- 1 lille håndfuld basilikumblade
- 1 lille håndfuld mynteblade
- Til dressing: 0,5 dl ekstra jomfruolivenolie, 0,5 dl hyldeblomstsaft og 0,5 dl mousserende vin
- flagesalt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Brug et parisiennejern (lille redskab, som kan lave kugler). Det lyder bøvlet, men er nemt, og ser flot ud. Del melonen, fjern kernerne og lave små kugler. Agurkerne flækkes på langs (behøver ikke skrælles) og får samme behandling som melonerne
- Fordel kuglerne i et flot fad, sammen med mozzarellakuglerne Hæld dressingen over salaten
- Skær jordbærrene i mindre stykker, trekanter eller skiver og fordel dem i salaten Stik basilikumblade ned i salaten og pynt med fintskåret eller revet mynte
- Til dressingen piskes olie, hyldeblomstsaft og mousserende vin sammen i en skål. Smag til med flagesalt og friskkværnet peber
Noter
Hvis du vil lave salaten i forvejen, kan det sagtens lade sig gøre. Alt kan gøres klar og sættes på køl, men dressingen skal over i sidste øjeblik. Lad den gerne stå ved stuetemperatur en halv times tid, inden den hældes over salaten. Størrelsen af melonerne styrer mængden af dressing. Der må godt være en del saft i salaten, men hvis melonerne er små, skal du måske ikke bruge det hele.