Siciliansk pesto med pasta
Prøv at servere retten som forret og uden andet til. Der findes en siciliansk pasta, busiate, som egner sig fint til retten. Hvis den ikke er at finde, kan penne eller en tyk, lille macaroni også bruges. Vigtigt er dog, at den har en ru overflade, så den kan absorbere og holde på pestoen, og at der ikke tilsættes olie til kogevandet

60
Hovedret, frokost
Italiensk
2
Ingredienser
- 500g modne tomater, fx cherry eller blommetomater
- 60 g smuttede mandler
- En stor håndfuld frisk basilikum
- En stor håndfuld frisk persille
- 1-2 fed hvidløg (kommer an på størrelsen)
- 100 g revet pecorino-ost + ekstra til pynt
- Reven skal af 1 økologisk citron
- 3/4-1 dl ekstra jomfruolivenolie, gerne orange Rosario (Picual), da den kraftigere olie balancerer den salte pecorino og syren i tomaterne fint
- Groft kværnet peber og flagesalt efter smag
- 400 g pasta, gerne busiate
Sådan gør du
- Sæt en gryde med vand over, og lad vandet koge op. Tilsæt tomaterne, og giv dem et par minutter, indtil skindet begynder at krakelere. Tag tomaterne op, lad dem afkøle lidt og fjern så skind og kerner (gøres bedst i køkkenvasken og med fingrene)
- Smut mandlerne, og kom dem i foodprocessoren sammen med tomaterne, krydderurterne og hvidløget. Lad massen køre, indtil massen er glat. Rør herefter olien, den revne ost og den revne citronskal i massen. Smag til med peber og salt
- Kog pastaen i saltet vand efter anvisningen på pakken. Tilsæt ikke olie til kogevandet, og smid ikke kogevandet ud, før du er sikker på, at du ikke skal bruge det. Løft den kogte pasta over i en sigte, lad den dryppe af og vend den med pestoen. Hvis massen er for bastant, tilsæt da lidt af pastavandet
- Riv lidt ost over, og servér omgående
Noter
En rest pesto kan gemmes og bruges til det, du normalt vil bruge pesto til