Smashed Potatoes
En nem måde at lave kartofler på. Kartoflerne kan koges på forhånd, så de er klar til en tur i ovnen

60
Tilbehør, middag
Dansk
1
Ingredienser
- Kartofler (ikke for store)
- Ekstra jomfruolivenolie
- Flagesalt
Sådan gør du
- Kartofler med skræl vaskes grundigt, og koges godt møre i vand, tilsat salt. Hæld herefter vandet fra kartoflerne. De skal være helt tørre, før de fordeles på en bageplade med god afstand.
- Tag et glas, en lille skål eller lignende, og tryk hver kartoffel flad med et enkelt, beslutsomt tryk
- De flade kartofler pensles med ekstra jomfruolivenolie, drysses med flagesalt og bages i ovnen ved 225C varmluft til de er gyldne og sprøde. Det tager en god halv time
Noter
Kartoflerne kan drysses med revet ost, fx friskrevet parmesan, men tilsæt det først halvvejs gennem bagningen, da kartoflerne ellers let bliver for mørke.
Du kan også tilsætte krydderurter, fx rosmarin eller persille, eller knust hvidløg til olien, inden du pensler kartoflerne