Spaghetti Aglio e Olio
A. Spaghetti – vælg en type med ru overflade. Det er det, saucen skal bruge til at hæfte fast på. Af samme årsag tilføjes ikke olie til kogevandet
B. Kogevandet skal IKKE smides ud. Det indeholder stivelse, og det er det, du skal bruge til at jævne saucen
C. Kogevandet skal tilsættes en god portion salt, som også hjælper til at krydre retten
D. Vælg en persille med tykke stilke, for dem skal du også bruge

60
hovedret
Italiensk
4
Ingredienser
- 400 g pasta
- 4 fed hvidløg
- ½-1 rød chili
- En buket bredbladet persille
- 1-1,5 dl ekstra jomfruolivenolie, fx Rosario Manzanilla Cacereña (grøn dame). Kan du lide det lidt stærkere, vælg da Rosario Picual (orange dame)
Sådan gør du
- Hak chili og hvidløg fint. Del persillen i stilke og blade. Hak stilkene fint og tilføj dem til chili og hvidløg. Stil til side Hak persillebladene groft og stil til side
- Følg anvisningerne for kogetid på spaghetti-pakken og tilsæt 1 spsk. kogesalt til vandet. Spaghettien skal koges 1 minut kortere end tilberedningstiden siger, da den skal en tur i panden bagefter
- Varm en pande op på medium varme. Når panden er godt varm, tilsættes olien og herefter chili, hvidløg og persillestilke. Rør hele tiden rundt, og når hvidløget begynder at ændre farve, tages panden af varmen
- Nogle minutter inden spaghettien er nok, tændes for panden igen, og der tilsættes 1-2 dl spaghettivand direkte fra gryden. Lad vandet og olien danne en emulsion ved at røre konstant, inden du løfter spaghettien fra kogevandet, lader det dryppe lidt af (du kan evt. holde en sigte under), og tilføjer spaghettien til panden med olien. Vend det i ca 1-2 min, tilføj ekstra vand og/eller olie, hvis massen føles for tør
- Så er retten klar, den mangler kun at blive drysset med persille. Vend derefter en ekstra gang inden servering
Noter
Det siges, at man nægtes adgang til Italien, hvis man river parmesan over retten. Men du kan jo overveje at løbe risikoen 😊