Spidskålssalat med majs, grøn dressing og ristede græskarkerner
Hvis du ikke er til koriander, erstat da gerne med persille, dild, eller en anden krydderurt, du synes om.

60
salat, frokost
Dansk, asiatisk
4
Ingredienser
- 1 lille spidskål
- 1 majskolbe, alternativt bruges majs fra frost eller dåse, ca. 250-300 g
- 1 avocado
- 2 spsk. creme fraiche
- 1/2 bundt koriander
- Saften af 1 lime
- 1/3 finthakket chili, grøn eller rød
- 2-3 spsk. ekstra jomfruolivenolie med en frugtagtig note, fx Rosario Manzanilla Cacereña (grøn dame)
- ½-1 tsk. flydende honning
- Flagesalt og groft kværnet peber efter smag
- 1 håndfuld græskarkerner
Sådan gør du
- Stil majskolben på højkant og skær kernerne af. Rist dem på en pande i lidt ekstra jomfruolivenolie, til de har fået farve. Stil til side
- Tør panden af, og rist derefter græskarkernerne i lidt ekstra jomfruolivenolie tilsat salt, til de har fået farve. Stil til side
- Skær spidskålen ud i tynde strimler og anret strimlerne i en skål eller på et fad sammen med majsene. Hold lidt majs tilbage til pynt
- Lav dressingen ved at blende avocado, creme fraiche, koriander, limesaft, chili, honning og olie. En stavblender virker også. Smag til med salt og peber
- Vend dressingen i spidskålen og majsen. Drys med de ristede græskarkerner og de sidste majs, og dryp evt. med lidt mere ekstra jomfruolivenolie
Noter
Dressingen kan laves færdig i forvejen, og opbevares i køleskab