Tortilla Española
Tortillaen er nem nok, hvis man følger nogle enkle regler, men det er ikke fastfood. Til gengæld smager den godt, og eventuelle rester forsvinder meget hurtigt

60
forret, frokost, morgenmad
spansk
4
Ingredienser
- 4 mellemstore kartofler
- 2 fed hvidløg
- 8 æg
- 1 løg (kan udelades)
- ekstra jomfruolivenolie
- 1-2 tsk salt eller nogle nip flagesalt, + peber til æggemassen
Sådan gør du
- 4 mellemstore kartofler skrælles, skæres i halve på langs og halveres igen på langs. Derefter skæres skiver på tværs (altså kvarte skiver kartoffel). Skiverne saltes med 1-2 tsk salt og står i 15 min, hvorefter vædes hældes fra
- 2 fed hvidløg afskalles og skæres i skiver
- Find en dyb, mindre pande frem, og indstil kogepladen på middelvarme. Opvarm nok ekstra jomfruolivenolie i en pande til at kartoffelskiverne kan dækkes af olie. Det ser vanvittigt ud, men olien kan sies og bruges til at stege andre ting bagefter, og du vil opdage, at der stadig er ret meget olie tilbage
- Når olien er varm (prøv med en kartoffelskive først) tilsættes kartofler og hvidløg. Lad det simre (ikke brune) til kartoflerne er møre, ca 20 min. Smag på dem, de skal stadig være faste
- Mens du venter, hakkes et løg (kan undlades) og 8 æg piskes sammen med lidt salt og peber, gerne så det kan hvile lidt.
- Når kartoflerne er nok, hældes de i en sigte med en skål under, så olien kan opsamles her. Lad dem køle lidt af, mens du steger løget ved middelvarme. Det må gerne få lidt farve, og du kan bruge noget af olien fra kartoflerne til projektet.
- Når løget er nok, vendes kartofler og løg i æggemassen, som hældes i panden (uden olie), og så er det bare om at vente, til massen har sat sig så meget, at tortillaen kan vendes. Brug en stor tallerken, et grydelåg eller lignende til at vende tortillaen med
- Efter vending går der ikke længe, så kan du nyde din tortilla. Den kan spises varm eller kold, med en salat og evt. et stykke ost til
Noter
Nogle tilsætter peberfrugt, bacon, jamón, og andre spændende ting. Jeg foretrækker den enkle version, men smag og behag er som bekendt forskelligt.