Varm og kold tomatsalat
Salaten er en frokostret i sig selv, men kan også spises som forret, eller som tilbehør til stegt kød, fisk eller kylling. Vigtigt er dog, at tomaterne er modne og har stuetemperatur. Så smager de af mest

40
Forret, frokost, salat, tilbehør
Dansk, italiensk
4
Ingredienser
- 2-3 store modne tomater
- 250 g cherrytomater, gerne i flere farver
- 1 burrata
- 1 lille håndfuld pinjekerner
- brødcroutoner
- frisk basilikum
- 1 fed hvidløg, finthakket
- flagesalt, groftkværmet peber og evt. lidt sherryeddike
- Ekstra jomfruolivenolie, fx Rosario Picual
Sådan gør du
- Skær de store tomater i skiver på tværs, og fordel dem på en stor tallerken eller et fad. Hæld en passende mængde olie over, og krydr med salt og peber
- Halvér cherrytomaterne, hak hvidløg fint
- Rist pinjekerner på en tør pande, til de har fået lidt farve. Stil dem til side
- Steg hvidløget kort på panden i lidt olie, tilsæt tomaterne og steg videre. De skal ikke koge ud, men blive lidt bløde. Smag til med salt, peber og evt. lidt sherryeddike
- Hæld de varme tomater ovenpå de kolde i fadet, læg straks burrataen oveni
- Pynt med frisk basilikum og drys pinjekerner og croutoner over
Noter
Du kan med fordel lave dine egne croutoner af brødrester, som vendes i ekstra jomfruolivenolie, drysses med salt og bages i ovn ved 190C til de er gyldne og sprøde. De holder sig fint i en dåse med tætsluttende låg