Rosario Extra Virgin Cocktail (2 pers)
1 strimmel appelsinskal fra en økologisk appelsin
5 basilikumblade
½ dl vodka
Saft af 1 økologisk appelsin
1 spsk Cointreau eller Gran Marnier
1 spsk tør Vermouth
1 spsk Rosario ekstra jomfruolivenolie
3 isterninger
Mas appelsinskallen og basilikumbladene i en shaker med en stamper/muddler (eller brug enden af en trægrydeske). Hovedsagen er, at smagsstofferne i appelsinskallen og basilikummen bliver frigjort.
Tilsæt øvrige ingredienser, sæt låget på shakeren og ryst til isterningerne har overført kulde til de øvrige ingredienser.

Nu er der så to muligheder. Enten at hælde direkte fra shakeren i glassene, hvilket vil give små grønne stykker basilikum og – hvis du har været rigtig aggressiv med muddleren -også små stykker appelsinskal.
Foretrækker du en mere ensartet drink, uden stykker af krydderierne, så skal det sies.
Der kan tilsættes en dråbe olivenolie til sidst, som ekstra finish.
Uanset hvilken metode, du vælger, så…skål 😊