Udgivet i Skriv en kommentar

Halloumisalat med olivenolie og årstidens frugter

Denne salat kan varieres efter årstid. Se under ”frugter”.
Forb. tid 30 min
Tilb. tid 10 min
Ret Forret, Salat
Køkken dansk, Middelhavet
Antal 4 personer

Ingredienser
  

  • 1 Icebergsalat brækkes i store stykker
  • 1 Halloumiost i skiver steges i lidt olivenolie på en pande
  • 2 dl Edemamebønner (eller grønærter)
  • 1 håndfuld saltede mandler grofthakkes
  • 2 nektariner eller ferskner skæres i både
  • 1 håndfuld hindbær
  • 0,5 dl ekstra jomfruolivenolie fx Manzanilla Cacereña fra Rosario
  • flagesalt og friskkværnet peber

Sådan gør du
 

  • Steg halloumiskiverne på en pande i lidt olie. De kan også tilberedes i ovn v 200C, til skiverne er gyldne (tager ca 10-12 min). Herved bliver osten sprødere.
    Når osten er afkølet, skæres den i strimler.
  • Anret de store stykker brækket iceberg i en stor salatskål. Hæld edemamebønnerne over, herefter drysses med flagesalt og den friskkværnede peber.
  • Læg frugterne på, og drys til sidst mandlerne over.
  • Frugter:
    Hindbær kan erstattes med blåbær, nektariner med mango.
Keyword ærter, blåbær, edemame, fersken, Halloumi, hindbær, iceberg, mandler, mango, nektarin, Olivenolie, saltmandler
Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Opskrift Vurdering