Udgivet i Skriv en kommentar

Solæg – en ægte sønderjysk specialitet

Disse solæg er perfekte til frokostbordet, eller som tapas.
Forb. tid 1 d
Tilb. tid 1 t
Ret Forret, frokost, tapas
Køkken dansk
Antal 4

Ingredienser
  

  • 4 æg
  • løgskaller
  • 130 g salt
  • 1 l vand
  • sennep
  • ekstra jomfruolivenolie

Sådan gør du
 

  • Æggene koges i 20 minutter og afkøles. Herefter trilles de på et skærebræt, med let tryk af hånden, så skallen brydes. Dette er nødvendigt for at give æggene et marmoreret udseende.
  • Kog en lage op af 1 liter vand, tilsat 130 g salt og løgskaller (alm løg eller rødløg). Man kan også bruge rødkål, det giver en flot marmorering.
  • Si lagen, lad den afkøle og hæld den i et sylteglas, skål eller lign. Læg de kogte æg i lagen, og lad dem stå i mindst et døgn.
  • Pil æggene, skær dem over på langs og pil forsigtigt blommen ud. Læg en lille klat sennep i hullet, fyld med ekstra jomfruolivenolie og læg blommen omvendt på.
  • Spises i een mundfuld, gerne med en øl og snaps til.

Noter

Æggene kan serveres upillede ved bordet, med tilbehøret ved siden af, så alle kan fylde deres æg med det, de bedst kan lide. Som fyld kan du bruge sennep, dijonnaise, ekstra jomfruolivenolie, Tabasco og en god eddike.
Keyword æg, ekstra jomfruolivenolie, sennep
Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering