Udgivet i Skriv en kommentar

Vandmelonsalat med bagte oliven, feta og limemarinerede rødløg

En lækker forårs/sommersalat, frisk og velsmagende. De bagte oliven tilfører salt til vandmelonens sødme, og så tager limemarineringen toppen af den skarpe løgsmag, uden at fjerne sprødheden.
Ret Forret, frokost, Salat
Køkken græsk
Antal 4 personer

Ingredienser
  

  • 1/2 vandmelon i store tern
  • 150 g feta
  • 1/2 rødløg
  • 2 stk limefrugt
  • 1 stor håndfuld bredbladet persille
  • 1 lille håndfuld mynte
  • Sorte oliven
  • 1 rosmarinkvist
  • friskkværnet peber
  • ekstra jomfruolivenolie

Sådan gør du
 

  • Start med at bage oliven. Køb fx Kalamata-oliven, og udsten dem gerne inden bagning. Hak en kvist rosmarin og fordel det over de udstenede oliven i et ildfast fad. Tilsæt ekstra jomfruolivenolie (en del, de skal være gennemvædede), og bag dem i ovnen ved 200C i ca 30 min, til de er faldet sammen, men ikke er tørre. Sæt til side til afkøling, mens du laver resten af salaten (oliven kan bages i god tid, de tager ikke skade af at vente)
  • Skær rødløget i tynde skiver, læg skiverne i en skål og tilsæt saft af to limefrugter. Sæt til side. Det har godt af at stå en halv times tid.
  • Skær vandmelonen i store tern og fordel ternene i en pæn skål eller på et fint fad
  • Skyl persillekvistene og fjern de groveste stilke. Derefter skal de ned til vandmelonen i hel tilstand. De skal ikke hakkes, da persillen fungerer som salatblade.
  • Skyl myntebladene og giv dem samme behandling som persillen. Du kan evt. strimle bladene, hvis de er for store.
  • Tilsæt nu de marinerede løg sammen med marinaden.
  • Hæld ekstra jomfruolivenolie over, og vend forsigtigt rundt.
  • Tilsæt smuldret feta i store stykker og de bagte oliven. Det er ikke sikkert, du skal bruge dem alle. Den gode nyhed er, at de er fremragende til et glas vin, eller en kold øl 🙂
  • Til sidst kværnes lidt peber over salaten.

Noter

Prøv at finde ordentlige oliven til denne salat. Mange af de sorte oliven, som vi har adgang til, er grønne oliven, som er farvet med kemi, for at spare tid. Det er sikkert smart, set fra et forretningsperspektiv, men det er ikke lige det, jeg drømmer om at putte i min salat.
Salaten skal helst samles i sidste øjeblik, da persillen og vandmelonen hurtigt bliver “træt”. Men du kan sagtens skære melonen nogle timer før den skal serveres,  og opbevare den i en plastikbeholder i grøntsagsskuffen i køleskabet. 
Jeg har ikke skrevet forberedelsestid ind. Ikke alle er lige hurtige i et køkken, og nogle gange er det også hyggeligt at tage den tid, det tager. 
Keyword ekstra jomfruolivenolie, feta, lime, mynte, persille, rødløg, rosmarin, sorte oliven, vandmelon
Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering