Frantoio-oliven
Frantoio-oliven
Frantoio
Frantoio er en kendt og udbredt italiensk olivensort, som oprindeligt stammer fra Toscana. Her bruges den både som spiseoliven og til olivenolie.
Hver olivensort er udstyret med dens helt egen duft og smag, men der kan der skrues op og ned for smags- og duftnoter, afhængigt af klima, jordbundsforhold og høsttidspunkt. Det betyder, at denne Frantoio opfører sig noget anderledes nær Valencia i Spanien, end den gør i Italien.
OliOli Frantoio er frugtagtig, med en medium krydret og bitter oplevelse. Duften og smagen er en symfoni af bl.a. nåleskov, frisk rosmarin og citrus. Det er en enestående kombination, og en oplevelse både for næsen og ganen.
OLIOLI
Bag OliOil Frantoio står Maria Dolores og hendes søn, Gonzalo. Sammen driver de den første olivenmølle i Valencia-området, som er udelukkende økologisk. De har en meget lille produktion af forskellige olivensorter, som vokser i et Unesco-klassificeret naturreservat.
Der produceres 1300 flasker OliOli Frantoio årligt, en Limited Edition, eller ”Edición Limitada”, som det hedder på spansk. Af samme årsag er flaskerne nummererede.