Bagt feta med tomat og pasta
Noget nær den nemmeste middagsret, der findes.

60
Middag
Italiensk
4
Ingredienser
- 400 g cherrytomater
- 2 fed hvidløg, finthakkede
- 200 g feta
- 250 g champignon i kvarte
- ½ dl olivenolie + ekstra til senere
- 400 g pasta
- 1 håndfuld frisk basilikum og/eller andre krydderurter
- Flagesalt og peber
Sådan gør du
- Rengør champignon og skær dem i kvarte
- Fordel champignon og skyllede cherrytomater i et ildfast fad sammen med finthakket hvidløg
- Hæld olivenolien over, drys med salt og peber og vend det hele rundt
- Placér fetablokken midt i fadet, hæld lidt ekstra olivenolie over, og bag hele herligheden i ovnen ved 180C varmluft i 25-30 min
- Imens koger du pastaen efter anvisningerne på pakken og hakker basilikum fint. Hold lidt af vandet fra den kogte pasta – du får måske brug for den om lidt
- Efter endt tilberedningstid tages fadet ud af ovnen, og med en gaffel moses feta og cherrytomater, så det bliver en feta/tomatcreme. Tilsæt den kogte pasta (og evt. lidt pastavand, hvis cremen er for bastant)
- Drys med hakket basilikum og servér
Noter
Du kan tilsætte oliven, gerne sorte soltørrede og af en god kvalitet.
Foto: Maj Schjøth