Bagt tomatsuppe
Suppen kan varieres, se nederst i opskriften. Den er hurtigt lavet, og egner sig fortrinligt til både gæstemad, og som et kødfrit alternativ til aftensmaden. Rester kan bruges som pastasauce.

60
Suppe, forret, hovedret
Middelhavet
4
Ingredienser
- 1,5 kg tomater i store tern
- 1 peberfrugt i store tern
- ½ - 1 chilipeber i store tern (kommer an på sort, og hvor vild du er med chili)
- 2 fed hvidløg
- 1 dl ekstra jomfruolivenolie af høj kvalitet
- 3 skalotteløg
- 4 spsk balsamicoeddike
Sådan gør du
- Tomater, peberfrugt, chili og hvidløg fordeles i en bradepande og drysses med salt og peber. Hæld olien over, vend godt rundt, så grøntsagerne dækkes af olien. Bages ved 200C i 12-15 minutter.
- Mens grøntsagerne bages, hakkes skalotteløgene groft og svitses i lidt ekstra jomfruolivenolie, til de er gennemsigtige. Tilsæt nu balsamicoen og kog ind, til der kun er lidt væde tilbage omkring løgene.
- Når de bagte grøntsager er afkølede, blendes de med løgene. Tilsæt evt. lidt vand, hvis du synes, suppen er for tyk
- Suppen kan serveres med basilikum-skum og ristede mandler. Pisk 2 dl piskefløde og tilsæt en håndfuld frisk basilikum. Herved forbliver basilikummen flot grøn. Rist en håndfuld grofthakkede mandler på en tør pande. Læg en klat flødeskum i tallerkenen og drys med ristede mandler.
- En anden variant er hjemmelavede croutoner, som kan laves af brødrester. Skær brødrester i grove tern, dryp med ekstra jomfruolivenolie, drys med flagesalt, og rist ved 150C i ca. 15 min. Du kan eksperimentere med at tilsætte finthakket hvidløg eller krydderurter til croutonerne.
- Løgene i balsamico kan udelades, hvis du synes, det bliver for bøvlet. Alternativt kan de afbages med grøntsagerne.
Noter
Foto: Maj Schjøth