Kartoffelfladbrød
Kartoffelfladbrød er inspireret af den italienske ret, schiacciata, og er en mellemting mellem en kartoffelpizza og et fladbrød, som ofte laves med squash, men i dette tilfælde er brugt kartofler.

60
Forret, tapas, natmad
Italiensk
Ingredienser
- 400 g kartofler
- 1 rødløg
- 120g tipo 00-mel
- 180 g koldt vand
- 50 g revet parmesan
- 30 g ekstra jomfruolivenolie
- Frisk rosmarin
- 2 tsk flagesalt
Sådan gør du
- Forvarm ovnen varmluft 200C og gør en bageplade med bagepapir klar. Smør bagepapiret med lidt af olien
- Vask kartoflerne og skær dem tyndt på et mandolinjern. Kom skiverne i koldt vand. Skær løget på mandolinjernet – sæt til side
- Bland mel, revet parmesan, salt, ekstra jomfruolivenolie og vand til en dej. Afdryp kartoffelskiverne i et viskestykke, og tilsæt dem til dejen sammen med løgskiverne. Nu ligner det flødekartofler, og det er, som det skal være
- Bred dejen ud på bagepladen i et jævnt og tyndt lag. Drys med rosmarin, dryp med lidt ekstra olie, og bag i 40 min på næstøverste ribbe. Hvis du ikke synes, kartoffelfladbrødet har farve nok, kan du give dem et par minutter under grillen. Drys med lidt ekstra flagesalt, del i firkanter, og servér. Du kan evt. bruge en saks til at klippe brødet i firkanter med,
Noter
Spises som snack, forret, til suppe eller toppet med en salat, fx med rucola og hakkede valnødder, der vendes med lidt olie. Prøv også at lade de, der skal spise kartoffelfladbrødet toppe med lidt 38% creme fraiche, tilsat en smule hvidløg og hakkede krydderurter.