Pæresalat med brombær, valnødder og blå ost
Sensommersalat med pærer, ristede valnødder, en god blåskimmelost, blandede salater og brombær. Så bliver det ikke bedre
30
Salat, forret
Dansk
4
Ingredienser
- 2 pærer
- En håndfuld valnødder
- Blåskimmelost i tern, her er brugt Thises Øko Blue
- En stor håndfuld modne brombær
- Blandede salater, gerne med rucola, da den er god sammen med osten
- 4 spsk ekstra jomfruolivenolie, fx Manzanilla Cacereña fra Rosario (den grønne dame), da den har en æblenote, som passer fint til pærerne
- 1-1,5 spsk ribsgelé
- 1 lime
- Flagesalt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Rist valnødderne, til de er gyldne. Lad dem køle af, og hak dem groft, eller bræk dem i grove stykker, når de er kolde
- Skyl brombærrene og lad dem dryppe af
- Bland ekstra jomfruolivenolien med ribsgeleen i et glas med låg, pres limejuicen ned i, sæt låget på og ryst dressingen sammen. Smag til med salt og peber og måske lidt mere gelé for sødme. Sæt til side
- Anret salaten i et smukt fad. Skær osten i tern, og fordel den over salaten sammen med brombærrene. Del pærerne, fjern kernehus og skær frugterne i skiver, som lægges ovenpå salaten. Fordel dressingen over det hele og pynt med de grofthakkede valnødder. Giv gerne salaten en ekstra tur med peberkværnen
Noter
Blandingen af ribsgelé, ekstra jomfruolivenolie og limesaft er virkelig lækker. Du kan udskifte ribsgeléen med andre geletyper, eller en marmelade, hvis du ikke har noget imod frugtstykker i din dressing. Er du ikke til blåskimmel, kan en feta også bruges. Har du ikke adgang til brombær, kan de erstattes med blåbær eller en anden bærtype efter eget valg.