Pasta med bagte tomater
Cherrytomater giver “bid” til retten. De kan erstattes af almindelige tomater, men uanset hvilken tomattype, så skal de være godt modne

40
Middagsret
Middelhavet
4
Ingredienser
- 600 gram cherrytomater, halverede
- 2 fed hvidløg
- 1 rød peberfrugt i grove stykker
- ½ rød chili i små stykker
- Ca 1/2 dl olivenolie
- Flagesalt
- 500 gram pasta - koges efter anvisning på pakken. Husk at gemme 2-3 dl af pastavandet, når du hælder det fra.
- Til pynt: Friskkværnet peber, 1 håndfuld grofthakket frisk persille, revet citronskal fra en økologisk citron, friskrevet parmesan
Sådan gør du
- Halvér tomaterne, fjern skallen på hvidløgsfed og kerner fra chili og peberfrugt. Fordel grøntsagerne i et ildfast fad og hæld olien over. Drys med flagesalt og bag ca. en halv time ved 200C varmluft.
- Tag nogle af de bagte tomater fra til pynt, lad resten afkøle lidt, kom dem i en skål og blend grøntsagerne, mens du tilsætter saften i fadet. Lad massen stå til pastaen er klar.
- Når pastaen er færdig, drænes den og lidt af vandet gemmes. Kom pastaen tilbage i gryden, tilsæt de blendede grøntsager, spæd med pastavand, hvis massen er for tyk. Vend rundt og pynt retten med de gemte tomater, friskkværnet peber, revet citronskal, hakket persille og revet parmesan
Noter
Persille kan erstattes af basilikum eller esdragon. Chili kan udelades, hvis man ikke er til det.
En stavblender kan bruges i stedet for en almindelig blender, det giver en lidt grovere konsistens.