Salat med grillede ferskner, kirsebær og lime
Tilføjer du en rest kylling, bliver salaten et helt måltid

40
Forret, frokost, salat
Dansk, spansk
4
Ingredienser
- 2 modne ferskner eller nektariner
- En stor håndfuld kirsebær
- Blandede salater, gerne med rucola
- En stor håndfuld modne cherrytomater
- En håndfuld græskarkerner
- En lille håndfuld pistaciekerner med salt (kan udelades)
- 1 mozzarella
- 1 økologisk lime
- 1-2 tsk honning
- 3 spsk ekstra jomfruolivenolie, gerne Rosario Manzanilla Cacereña + ekstra til stegning
- 1 fed hvidløg
- 3 små forårsløg
- Flagesalt og groftkværnet peber
Sådan gør du
- Start med dressingen, da forårsløgene skal marinere lidt i den. Riv limefrugten og 1/2-1 fed hvidløg fint, og bland med saften af limefrugt og olien. Tilsæt honning, salt og peber efter smag. Snit forårsløgene fint og vend dem i dressingen. Stil til side
- Skær fersknerne i både, og rist dem på en pande i lidt ekstra jomfruolivenolie. Når fersknerne har fået lidt farve på begge sider, sættes de til afkøling
- Mens fersknerne steger, skæres cherrytomater i halve og kirsebærrene udstenes.
- Rist græskarkerner i lidt olie og salt på panden, til de får en anelse farve. Sæt dem herefter til afkøling
- Læg salaterne i bunden af en stor skål eller på et stort fad. Fordel tomater, kirsebær og mozzarella i stykker over salaterne. Hæld dressingen over, placér fersknerne ovenpå, og drys til sidst med nødder/kerner
Noter
Supplér evt med lidt godt brød