Go Back
Denne salat kan varieres efter årstid. Se under ”frugter”.
Forb. tid 30 min
Tilb. tid 10 min
Ret Forret, Salat
Køkken dansk, Middelhavet
Antal 4 personer

Ingredienser
  

  • 1 Icebergsalat brækkes i store stykker
  • 1 Halloumiost i skiver steges i lidt olivenolie på en pande
  • 2 dl Edemamebønner (eller grønærter)
  • 1 håndfuld saltede mandler grofthakkes
  • 2 nektariner eller ferskner skæres i både
  • 1 håndfuld hindbær
  • 0,5 dl ekstra jomfruolivenolie fx Manzanilla Cacereña fra Rosario
  • flagesalt og friskkværnet peber

Sådan gør du
 

  • Steg halloumiskiverne på en pande i lidt olie. De kan også tilberedes i ovn v 200C, til skiverne er gyldne (tager ca 10-12 min). Herved bliver osten sprødere.
    Når osten er afkølet, skæres den i strimler.
  • Anret de store stykker brækket iceberg i en stor salatskål. Hæld edemamebønnerne over, herefter drysses med flagesalt og den friskkværnede peber.
  • Læg frugterne på, og drys til sidst mandlerne over.
  • Frugter:
    Hindbær kan erstattes med blåbær, nektariner med mango.
Keyword ærter, blåbær, edemame, fersken, Halloumi, hindbær, iceberg, mandler, mango, nektarin, Olivenolie, saltmandler