Start med at bage oliven. Køb fx Kalamata-oliven, og udsten dem gerne inden bagning. Hak en kvist rosmarin og fordel det over de udstenede oliven i et ildfast fad. Tilsæt ekstra jomfruolivenolie (en del, de skal være gennemvædede), og bag dem i ovnen ved 200C i ca 30 min, til de er faldet sammen, men ikke er tørre. Sæt til side til afkøling, mens du laver resten af salaten (oliven kan bages i god tid, de tager ikke skade af at vente)
Skær rødløget i tynde skiver, læg skiverne i en skål og tilsæt saft af to limefrugter. Sæt til side. Det har godt af at stå en halv times tid.
Skær vandmelonen i store tern og fordel ternene i en pæn skål eller på et fint fad
Skyl persillekvistene og fjern de groveste stilke. Derefter skal de ned til vandmelonen i hel tilstand. De skal ikke hakkes, da persillen fungerer som salatblade.
Skyl myntebladene og giv dem samme behandling som persillen. Du kan evt. strimle bladene, hvis de er for store.
Tilsæt nu de marinerede løg sammen med marinaden.
Hæld ekstra jomfruolivenolie over, og vend forsigtigt rundt.
Tilsæt smuldret feta i store stykker og de bagte oliven. Det er ikke sikkert, du skal bruge dem alle. Den gode nyhed er, at de er fremragende til et glas vin, eller en kold øl :-)
Til sidst kværnes lidt peber over salaten.